Info

INFO

Varmt välkommen till den fjärde upplagan av Uppsala Kulturmaraton!

Anmälningsavgifter

Maraton
500 kronor fram till 30 april
600 kronor fram till 30 juli
700 kronor fram till 14 september

Halvmaraton
400 kronor

Stafett(4 deltagare)
1200 kronor fram till 30 april.
1500 kronor fram till 14 september

Tävling PM

Banan

Banan kommer vara snitslad och märkt med skyltar. Funktionärer finns vid vätskestationer och vid vägkorsningar.
Banan är kontrollmätt av förbundsbanmätare Fredrik Swahn, vilket säkerställer att den är 42195 meter lång.
Ungefär 30 km av banan går på stigar och grusvägar som är ett skonsammare underlag än asfalt. Vi vill maximera löpupplevelsen och prioriterar en vacker bansträckning snarare än snabbhet. Vi hoppas att ni kommer gilla banan lika mycket som vi!

 

OBS! Vi gör kontinuerliga förbättringar av sträckningen varje år. Den exakta banan kommer att presenteras i augusti vilket kan påverka delar av texten under ”Banan” och ”Målgång”.

 

Massage

Vi vill skämma bort våra löpare efter loppet! Vi samarbetar därför med AoO Massage som kommer att vara på plats vid målområdet och erbjuda massage till deltagarna i Uppsala Kulturmaraton. Massagen är kostnadsfri men du får gärna lämna ett bidrag via swish som går till Fyrisfjädern.
De har lång erfarenhet av att behandla trötta ben efter exempelvis Vasaloppet, O-ringen, Cykelvasan och Ultravasan. Det har varit mycket uppskattat av alla från segrande elitlöpare till glada motionärer!
Vi vill också tipsa om massage hos Anders och Helena vid andra tillfällen – perfekt för att ta hand om din egen kropp eller ge bort i present till någon du gillar. Boka här:
Hos Anders: https://www.bokadirekt.se/places/aoo-massage-10040

 

Maxtid

Deltagare måste ha passerat halvvägskontrollen 3,5 timmar efter att starten har gått. Maxtiden för loppet är 7 timmar.

 

Målgång

Målgången för Uppsala kulturmaraton kommer vara på Eklundshofsområdet. Vi vill skapa en fin atmosfär efter loppet där löparna kan samlas och fira målgången. Eklundshof möten och fest bjuder därför löparna på ”after run” med förfriskningar och en måltid. Det är få lopp som kan erbjuda ett sådan fin avslutning i en vacker miljö. Även vänner och bekanta är välkomna att vara med på after run och kan då köpa mat och dryck. Maten som Eklundshof bjuder på är vegetarisk, laktosfri, glutenfri och fri från nötter, så vi hoppas att de flesta kommer bli mätta och nöjda! Vid målgången delas medalj och finishertröja ut till löparna. Vi hoppas att många vill stanna kvar efter loppet för gemensam after run och för att heja in alla löpare.

 

OBS! Vi gör kontinuerliga förbättringar av sträckningen varje år. Den exakta banan kommer att presenteras i augusti vilket kan påverka delar av texten under ”Banan” och ”Målgång”.

 

Nummerlapp

Nummerlapp ska bäras synlig på bröstet av alla deltagare i Uppsala Kulturmaraton och stafetten. Du kan hämta ut din nummerlapp innan loppet, torsdag 12 september kl. 18.00-19.00 eller fredag 13 september kl. 17.00-18.00 i foajén på Blåsenhus, von Kreamers allé 1A, Uppsala. Det går också bra att hämta nummerlappen på tävlingsdagen, mellan kl. 7.30-8.30 på Eklundshof, Eklundshovsvägen 7, Uppsala . Stafettlagen får ett lagnummer, samtliga löpare i laget har samma nummer. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

 

Omklädning och dusch

Vid målet vid Eklundshof finns möjlighet att byta om. Duschmöjlighet finns på närbelägna Studenternas.

 

Priser

En nyhet inför 2018 är att Uppsala Kulturmaraton, tack vare en sponsor, inför prispengar i maratonloppet:
1:a dam och herr: 5000 kronor
2:a dam och herr: 1500 kronor
3:a dam och herr: 1000 kronor

 

Resultat

Resultaten kommer att finnas tillgängliga här på webbsidan efter loppet och på vår facebook-sida Uppsala Kulturmaraton.

 

Sjukdom och skada

Uppsala kulturmaraton är en kraftansträngning. Se till att vara helt frisk på startlinjen. Om du behöver avbryta loppet och är i behov av sjukvård, kontakta tävlingsledningen på tel nr 0730488923. Stanna kvar på platsen tills hjälp kommer. Om du behöver bryta loppet ska du informera en funktionär som kontaktar tävlingsledningen.

Varje deltagare är skyldig att efter bästa förmåga hjälpa annan deltagare som blivit skadad, sjuk eller om denne behöver annan akut hjälp eller assistans.

 

Starten

Hämta ut din nummerlapp senast kl 8.30. Innan starten erbjuds gemensam uppvärmning i samarbete med Linda Lövqvist, I´m a runner. Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 15 min innan start.

 

Tidtagning

Vi anlitar Racetimer för tidtagningen. Ni får live-resultat dvs. resultaten skrivs ut på plats om det önskas. Tidtagningen är även live på nätet. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

 

Toalett

Toalett finns i anslutning till start och mål. Det kommer tyvärr inte att finnas toaletter längs sträckan, planera därför din löpning därefter och använd de möjlighet som finns längs vägen.

 

Transport

Start och mål är vid Eklundshof, ca 2 km från centrala Uppsala och det finns gott om alternativ för hur du tar dig dit. Gå, cykla eller ta kollektivtrafik (Hållplats: Uppsala science park). Det kommer inte att finnas några specifika evenemangsparkeringar. Tänk på att delar av centrala Uppsala kommer att vara avspärrat för trafik inför Kulturnatten, så dubbelkolla gärna din resväg. Du som ska springa stafett: Det går att ta sig kollektivt till växlingarna. Se karta för information om platser. På www.ul.se kan du söka efter rätt buss.

 

Väskinlämning

Det kommer finnas möjlighet att lämna in sin väska vid starten på Eklundshof. Det är viktigt att du märker upp din väska med namn och startnummer. Uppsala Kulturmaraton ansvarar inte för några värdesaker.

 

Vätskestationer

Vätskestationer kommer att finnas längs banan, se karta för mer detaljerad information. Vid stationerna kommer det finnas vatten, sportdryck, ekologiska bananer och saltgurka.

Det kommer finnas skräpzoner för att kasta muggar och flaskor vid vätskestationerna. I övrigt är det strikt förbjudet att kasta skräp längs banan.

 

Övrigt

En förtrupp för maratonlöpare respektive stafett kommer att cykla sträckan och vi kommer att ha en cykel som kör sist fram till mål. Vi vill verkligen tacka Upsala Cykelklubb som hjälper oss med detta!
Följ gärna Uppsala Kulturmaraton på facebook. Där publicerar vi kontinuerligt all information om loppet!

Viktigast av allt! Njut av naturen och peppa varandra i spåret! Vi ser verkligen fram emot denna dag och hoppas att ni gör detsamma. Lycka till med träningen inför loppet!
Vi ses vid Eklundshof!

ideella Föreningen Uppsala Kulturmaraton